GERECHT VOOR 4 PERSONEN • BEREIDINGSTIJD ± ??

Boodschappenlijstje

 1. 4 aubergines
 2. 1,25 dl Mabrouk olijfolie
 3. 3 rijpe tomaten
 4. 2 tenen knoflook, geperst
 5. 2 theelepels zoete paprikapoeder
 6. 1 theelepel gemalen komijn
 7. versgemalen zwarte peper en zout naar smaak
 8. 1,25 dl witte azijn
 9. handvol koriander, gehakt
 10. 1 ingemaakt citroen, in plakjes gesneden
 11. 12 groene olijven
 12. brood

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200oC. Halveer de aubergines en snij het vruchtvlees diep in, in de lengte en breedte, maar zonder door het vel heen te gaan. Kwast de snijvlakken in met de helft van de Mabrouk olijfolie. Leg de ingekerfde auberginehelften op een bakplaat en bak ze in 10 tot 15 minuten gaar. Haal ze uit de oven en snij ze in grote dobbelstenen.

Maak een klein sneetje in de schil van de tomaten en leg ze in kokend water. Giet ze af en pel de tomaten zodra ze zover zijn afgekoeld dat ze hanteerbaar zijn. Snij het vruchtvlees in blokjes.

Verhit de rest van de Mabrouk olijfolie in een koekenpan, bak de knoflook kort. Doe er de tomaten, paprikapoeder, komijn, peper en zout en de aubergine bij. Breng dit alles aan de kook, terwijl je af en toe roert. Voeg de azijn, koriander, en de helft van de plakjes ingemaakte citroen toe en hou het mengsel 10 minuten tegen de kook aan.

Laat het mengsel een paar minuten staan (het moet warm, maar niet heet geserveerd worden), garneer het met de olijven en de rest van de plakjes ingemaakte citroen.

TIP!
Lekker met Marokkaans brood.