MABROUK_Aubergine salade

Boodschappenlijstje

  1. 3 middelgrote aubergines

  2. Mabrouk olijfolie om te bestrijken

  3. handvol granaatappelpitten

  4. 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

  5. Bakje gemengde sla

  6. 20 basilicumblaadjes

  7. grof zeezout en zwarte peper

    Voor de saffraanyoghurt:

  8. klein plukje saffraandraadjes

  9. 3 el warm water

  10. 180 g griekse yoghurt

  11. 1 teentje knoflook

  12. 2½ eetlepel citroensap

  13. 3 eetlepels Mabrouk olijfolie

  14. zout

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 220ºc.

Snij de aubergines in 2 cm dikke plakken en leg deze op een ovenrooster. Bestrijk beide kanten met Mabrouk olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Rooster ze ongeveer 30 à 35 minuten in de oven tot ze aan beide kanten lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen.

Haal in de tussentijd de granaatappelpitjes uit de granaatappel. Halveer de granaat-appel, leg de platte kant in de hand, en sla met een pollepel op de bovenkant, boven een schaal. De pitjes vallen er uit, haal eventuele witte vliesjes die meekomen eraf.

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.

Schenk heet water in een kommetje en laat de saffraan hier 5 minuten in trekken.

Meng in een schaal de griekse yoghurt, een fijn gesneden teentje knoflook, het citroensap, de Mabrouk olijfolie en wat zout. Giet het saffraanwater erbij en klop alles tot een gladde, goudgele saus.

Maak een bedje van gemengde sla en schik de plakken aubergine hierop, elkaar iets overlappend. Sprenkel de saffraanyoghurt eroverheen, bestrooi met de pijnboom- en granaatappel-pitten en schik de basilicumblaadjes erop.