MABROUK_Couscoussalade feta

Boodschappenlijstje

  1. 400 à 500 gram couscous

  2. 2 paprika’s

  3. 2 tomaten

  4. 1 komkommer

  5. 60 à 100 gram olijven

  6. 2 lente-uitjes

  7. 2 grote uien

  8. 2 tenen knoflook

  9. 2 à 3 theelepels sambal

  10. 4 à 5 eetlepels Mabrouk olijfolie

  11. 2 à 3 blikjes tomatenpuree

  12. ½ bosje peterselie

  13. ½ bosje koriander

  14. zout en peper naar smaak

  15. water

Bereiding:

 

Verwarm de oven op 200 graden

Pel de uien en de knoflook, verwijder het steeltje van de spaanse peper en snij alles grof.

Breng wat water aan de kook. Doe de couscous in een schaal en giet het water er overheen. Zorg er voor dat de couscous net bedekt wordt door het water, giet een teveel aan water uit de kom. Dek de schaal af met folie.

Laat de couscous het water helemaal absorberen zodat het zachter wordt.

Plaats de paprika’s in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 minuten.

Snij intussen de tomaten, de komkommers, de lente-uitjes en de olijven klein.

Haal de paprika’s na ongeveer 20 minuten uit de oven, als de schil helemaal zwart is. Haal de schil van de paprika’s af en snij de paprika’s in kleine stukjes.

Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn. Doe de olijfolie in een koekenpan fruit hierin de fijngehakte uien en knoflook.
Voeg daarna de tomatenpuree en de twee à drie eetlepels sambal toe.
Verwarm dit geheel ongeveer 5 minuten en zet dan het vuur uit.

Hak de peterselie en koriander fijn.

Roer met een vork de couscous-korrels los. Voeg het tomatenpureemengsel bij de couscous en roer dit goed door.

Voeg nu de fijngesneden tomaten, paprika’s, komkommer, lente-uitjes en olijven toe. Garneer met de fijnhakte peterselie en koriander. Indien nodig voeg je nog een scheutje olijfolie en wat zout of peper toe.

Tip!
Lekker met merquez, gegrilde kip of kofta.