MABROUK_Venkelsalade feta

Boodschappenlijstje

  1. ½ granaatappel

  2. 2 middelgrote venkelknollen

  3. 1½ eetlepel Mabrouk olijfolie

  4. 2 theelepels sumak

  5. 1 citroen

  6. 2 eetlepels grof gesneden bladpeterselie

  7. 1 blok griekse feta

  8. zout en zwarte peper

Bereiding:

 

Haal eerst de pitten uit de granaatappel. Halveer de granaatappel, leg de platte kant in de hand, en sla met een pollepel op de bovenkant, boven een schaal. De pitjes vallen er uit, haal eventuele witte vliesjes die meekomen eraf.

Snij de groene stelen van de venkelknollen af en een reepje van de onderkant.

Hou wat van het fijne groen terzijde als garnering. Spoel dan de venkelknol af en verwijder vervolgens het harde gedeelte aan de onderkant van de knol. Snij de venkelknol overdwars in heel dunne plakken, hiervoor kan een mandoline gebruikt worden.

Roer in een kom de Mabrouk olijfolie, de sumak, het citroensap, de bladpeterselie en wat zout en peper door elkaar. Schep de plakken venkel hierdoor.

Snij de feta in plakjes. Schik de plakken venkel met daarop de feta en de granaatappelpitten op de borden.
Garneer met venkelgroen, strooi er wat sumak over en serveer de salade direct.