Mabrouk_recept_Geblakerde-groenten-met-yoghurtdip
GERECHT VOOR 4 PERSONEN • BEREIDINGSTIJD ± ?? MINUTEN

Boodschappenlijstje

  1. 1 middelgrote aubergine
  2. 1 middelgrote zoete aardappel
  3. (kumara), geschild
  4. 1 groene paprika, gehalveerd
    en zonder zaadjes en zaadlijsten
  5. 1 rode paprika, gehalveerd en zonder zaadjes en zaadlijsten
  6. 3 middelgrote courgettes
  7. 1 bundel groene asperges
  8. 16 peulen
  9. 2 preien

Voor de yoghurtdip
5 dl naturel yoghurt
1 kleine komkommer
2 tenen knoflook, gehakt
2 theelepels fijngehakte dille
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel geroosterd anijszaad, fijngemalen
versgemalen zwarte peper en zout naar smaak

Bereiding:

Was en droog alle groenten. Snij de aubergines, zoete aardappel, paprika’s en courgettes in reepjes van 1 cm dik.
Snij de stugge stukjes van de asperges en de puntjes van de peulen af. Maak de preien schoon, hak ze in 2 of 3 stukken en snij ze in de lengte doormidden.

Prik een tandenstoker door de stukken prei zodat ze tijdens het koken niet uit elkaar vallen. Klop alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Hussel de groenten en de marinade, zodat alle stukjes groente met een filmpje bedekt zijn.

Rooster de groenten 5 minuten aan elke kant in een hete grilpan. Leg ze op een schaal en serveer ze warm met een schaaltje yoghurtdip erbij.

Voor de yoghurtdip:
Giet de yoghurt in een met theedoek beklede zeef die in een kom hangt en zet dit alles 1 tot 2 uur in de koelkast. Wring de doek niet uit. Gooi het vocht dat uit de yoghurt is gelekt weg.

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadjes en rasp het vruchtvlees grof. Meng dit in een kom met de yoghurt en roer er de andere ingrediënten door.
Geef bij deze dipsaus Marokkaans brood of serveer de saus als bijgerecht.

TIP!
Lekker met couscous.