Tajine essouira groenten

Boodschappenlijstje

 

  1. 1 ui

  2. 1 tomaat

  3. 2 koolrapen

  4. 2 aardappelen

  5. 1 winterpeen

  6. 2 courgettes

  7. 1 kg lamsschouder of lamsschenkel

  8. 10 eetlepels <abrouk olijfolie

  9. ½ theelepel zout

  10. 4 tenen knoflook

  11. 1 theelepel paprikapoeder

  12. 1 theelepel gemberpoeder

  13. 1 theelepel peper

  14. saffraanpoeder

  15. 1 groot glas water

  16. 1 kleine kom doperwten

  17. 1 theelepel gehakte peterselie

Bereiding:

 

Tajine of braadpan

Was de groenten. Haal de harde stukjes uit de tomaat en snij de tomaat in kleine stukjes. Pel de ui en snij deze in ringen.
Snij de koolrapen en de geschilde aard-appelen in reepjes.

Schraap de winterpeen en snij deze in repen. Schil de courgettes, snij ze in de lengte door, haal de harde kern eruit en snij ze in repen.

Braad in een speciale tajine of braadpan het lamsvlees aan in de olijfolie. Voeg er zout aan toe en blijf roeren tot het vlees bruin gekleurd is.

Plet de teentjes knoflook en voeg deze aan het vlees toe. Voeg ook het paprikapoeder, gemberpoeder, peper, saffraanpoeder toe en meng alles goed door elkaar.

Voeg het water toe, sluit de tajine of braadpan en laat het geheel op een zacht vuur ongeveer 30 minuten koken tot het vlees halfgaar is.

Haal het deksel van de tajine en leg alle gesneden groenten zorgvuldig op het vlees, voeg de doperwten en de gehakte peterselie toe. Sluit de tajine of braadpan weer en laat alles 30 minuten koken. Controleer het kookproces regelmatig.