Boodschappenlijstje
- 2 lamsracks (met minimaal 10 koteletten) 1 potje Ras el Hanout
- Mabrouk olijfolie
- 150 g Turkse yoghurt
- 1⁄2 eetlepel harissa
- 200 g couscous
- 200 ml groenten- of kippenbouillon, warm
- handvol verse munt, fijngesneden
- 20 g geschaafde amandelen, licht gebrand
- 1 granaatappel, alleen pitjes
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180℃.
Wrijf de lamsracks royaal in met de Ras el Hanout. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Braad de lamsracks rondom aan. Leg de lamsracks in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper en plaats de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Doe ondertussen de Turkse yoghurt in een serveerschaaltje en meng de harissa voor- zichtig door de yoghurt.
Doe de couscous in een grote schaal, schenk de warme bouillon er overheen en dek af met vershoudfolie. Laat circa 2 minuten staan. Verwijder de folie en roer de couscous met een vork los. Voeg eventueel een scheutje Mabrouk olijfolie toe.
Meng de helft van de munt en de helft van de amandelen door de couscous.
Maak ondertussen de borden op. Garneer de couscous met de granaatappelpitjes, de resterende munt en amandelen.
Snij de lamsracks in losse koteletjes en leg het vlees bovenop de cous- cous. Serveer met de Turkse yoghurt.