MABROUK_Kofta lamsrundergehakt

Boodschappenlijstje

  1. 1 ui

  2. 5 tenen knoflook

  3. ½ bosje koriander

  4. ½ bosje peterselie

  5. 500 gr lams-rundergehakt

  6. 1 theelepel zout

  7. 1 eetlepel ras el hanout(7-kruidenpoeder)

  8. 1 zakje saffraan (saffraandraadjes)

  9. 1 eidooier

  10. 1 theelepel harissa

  11. Mabrouk olijfolie

  12. sojasaus

Bereiding:

 

Staafmixer

Pel de ui en de knoflook en snij ze fijn.
Snij ook de koriander en peterselie fijn.

Doe het gehakt in een schaal en voeg zout, ras el hanout (7-kruidenpoeder) en saffraan toe.

Vermeng in een schaaltje de eidooier met de fijngesneden ui, knoflook, koriander en peterselie en de harissa. Voeg een scheut olijfolie en een beetje sojasaus toe en meng alles met een staafmixer glad.

Giet het mengsel over het lams-runder-gehakt en meng dit goed met de hand.
Vorm kleine balletjes van 3 à 4 cm, en druk ze voorzichtig een beetje plat.

Grill of bak de kofta gaar in ongeveer 5 minuten, keer ze regelmatig.

Tip!
Lekker in combinatie met couscous salade.