Boodschappenlijstje
- 8 lamshaasjes
- 21⁄2 eetlepel Mabrouk olijfolie
- 1 ui, in kleine blokjes gesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel zoete Madras currypoeder
- 1⁄2 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel bruine suiker
- zout en peper naar smaak
- sap van 1 citroen
- 300 gr abrikozengelei
- 1,25 dl room
- 1 grote zoete aardappel (kumara), geschild olie om in te frituren
- 4 eetlepels zure room
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
Verhit de Mabrouk olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Roer de laurierblaadjes, currypoeder, chilipoeder, bruine suiker, peper en zout erdoor. Laat dit 5 minuten bakken, voeg het citroensap toe.
Zet het vuur laag, doe de abrikozengelei
in de pan en hou de saus 10 minuten tegen de kook aan. Laat de saus afkoelen, schep de helft eruit en laat de andere helft in de pan zitten.
Marineer de lamshaasjes 10 tot 15 minuten in de helft van de saus en prik ze dan in de lengte op 8 ingevette spiesen.
Doe de room bij de andere helft van de saus in de pan en warm de saus ongeveer 5 minuten goed door.
Schaaf met en dunschiller de zoete aardappel (kumara) in de lengte in dunne flinters en frituur die in de olie tot ze krokant zijn. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Gril de spiesjes 3 tot 5 minuten aan elke kant tot het vlees van buiten bruin, maar van binnen nog mooi roze is.
Schep de romige saus op de borden en leg een hoopje gefrituurde kumara (zoete aardappel) in het midden. Schik het vlees er in een piramidevorm op. Garneer elk bord met 3 lepels zure room tussen het vlees en bestrooi het gerecht met Parmezaanse kaas.
TIP!
Lekker met couscous van Mabrouk. Ook één van onze recepten.