Boodschappenlijstje
- 1 lamsbout à 2 kilo, zonder bot
- 4 eetlepels zachte ongezouten boter
- 3 à 4 teentjes knoflook (geperst)
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel komijn (gemalen)
- 2 theelepels gemalen koriander
- 1 theelepel (cayenne-)peper
- 1⁄2theelepel saffraandraadjes
- 1⁄2theelepel kurkuma
Bereiding:
Snij het teveel aan vet af van de lamsbout. Maak daarna met een mes diepe sneetjes in het vlees.
Meng de ongezouten boter, knoflook, zout, komijn, koriander, (cayenne-)peper, saffraan en kurkuma met elkaar. Smeer de hele lamsbout in met dit mengsel. Sla vooral de sneetjes niet over!
Het is belangrijk om het vlees zo’n drie keer per uur te bedruipen. Je doet dit door het braadvocht met een lepel over het vlees te gieten. De Mechoui is klaar als het vlees een knapperige korst heeft.
Laat de bout dan 4 uur lang rusten op een koele plek zodat de specerijen goed in het vlees kunnen trekken.
Verwarm de oven voor op 120℃.
Leg het vlees in een braadslee en dek het af met aluminiumfolie. Plaats de slee in het midden van de oven en rooster de bout gedurende 2 uur.
TIP!
Lekker met geblakerde groenten en yoghurtdip.