Boodschappenlijstje
-
400 à 500 gram couscous
-
2 tomaten
-
1 komkommer (zonder schil)
-
½ bos lente ui
-
½ bosje munt
-
½ bosje platte peterselie
-
½ bosje koriander
-
1 granaatappel
-
1 citroen (rasp + sap)
-
1 teen knoflook
-
handje pijnboompitten
-
1 blok griekse feta
-
Mabrouk olijfolie
Bereiding:
Breng wat water aan de kook. Doe de couscous in een schaal en giet het water er overheen.
Zorg er voor dat de couscous net bedekt wordt door het water, giet een teveel aan water uit de kom. Dek de schaal af met folie. Laat de couscous het water helemaal absorberen zodat het zachter wordt.
Haal in de tussentijd de granaatappelpitjes uit de granaatappel. Halveer de granaat-appel, leg de platte kant in de hand, en sla met een pollepel op de bovenkant, boven een schaal. De pitjes vallen er uit, haal eventuele witte vliesjes die meekomen eraf.
Snij de groenten in kleine blokjes en de kruiden fijn. Pel de knoflook en pers deze.
Rasp de citroenschil en gebruik het sap van 1 halve citroen.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
Snij de feta in blokjes en meng alles in een ruime schaal. Voeg nog een scheutje olijfolie en wat zout of peper bij.
Tip!
Ook lekker in combinatie met merquez worstjes of gegrilde kip van Mabrouk.