Mabrouk_recept_Kalkoen-met-honing-2
GERECHT VOOR 6 PERSONEN • BEREIDINGSTIJD ± ?? MINUTEN

Boodschappenlijstje

  1. 1 kalkoen (ca. 2.5 kg, op kamertemperatuur)
  2. 1 friszure appel (bijv. Goudreinet)
  3. 100 g boter
  4. 2 tenen knoflook
  5. 6 eetlepel Mabrouk olijfolie
  6. 4 eetlepel vloeibare honing
  7. 1 eetlepel gemalen kaneel
  8. 2 theelepel gemalen chilipeper
  9. zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180℃.

Verwarm de oven voor op 175 ℃. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij deze in parten. Vul de kalkoen met de appelparten. Smelt de boter in een steelpan en laat deze van het vuur af 5 minuten afkoelen. Pers de knoflook en voeg samen met de Mabrouk olijfolie, honing, kaneel en chilipeper aan de boter toe.

Bestrijk de kalkoen met dit mengsel. Bestrooi royaal met zout. Leg de kalkoen met de borst naar boven in de braadslee. Leg de rest van de knoflook eromheen. Zet in het midden van de oven. Bedruip elke 20 minuten met een lepel met het bakvet.

Braad de kalkoen circa 2 uur en 15 minuten. Controleer na 11⁄2 uur regelmatig op gaarheid. Steek met een vleesthermometer in de borst van de kalkoen. Als deze 70℃ aangeeft, is de kalkoen gaar.

Neem de kalkoen uit de oven en laat 15 minuten rusten onder aluminium- folie voor het aansnijden.

TIP!
Lekker met salade en Roseval aardappels uit de oven.