Boodschappenlijstje
- 20 rauwe gamba’s (grote garnalen)
- 2 eetlepels Mabrouk olijfolie
- 1,2 kop (1,25 dl) knoflook, geperst
- 1 ingemaakte citroen,
alleen het vruchtvlees, gehakt - sap van 1 citroen
- 1 eetlepel zoet paprikapoeder
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 eetlepel zout
- handvol bladpeterselie, gehakt
- 250 g zachte boter
- 2,5 dl kokosmelk
- gemengde groene salade
- (gestoomde) couscous
Bereiding:
Verhit de Mabrouk olijfolie in een pan.
Bak hierin de knoflook een paar seconden aan en doe de ingemaakte citroen (alleen het vruchtvlees), citroensap, paprikapoeder, chilipoeder, zout en gehakte peterselie erbij. Laat dit alles 5 minuten op het vuur staan. Neem de pan van het vuur, roer de zachte boter door het mengsel en laat het afkoelen.
Bereid de garnalen voor door de pootjes eraf te trekken – laat de schaal, kop en staart intact. Snij de garnalen met een scherp mes aan de onderkant – waar de pootjes zaten – open, maar zonder ze helemaal door te snijden.
Vul de garnalen met het peterseliemengsel en zet ze in een schaal 30 minuten in de koelkast. Bewaar het overgebleven peterseliemengsel.
Rooster of gril de garnalen ongeveer 2 minuten aan elke kant – bak ze niet te lang.
Doe het restant van het peterselie- mengsel met de kokosmelk in een pannetje en warm het mengsel al roerend op. Laat het niet aan de kook komen, anders schift de boter.
Giet de saus over de garnalen en serveer ze met gemengde groene salade en (gestoomde) couscous.