Boodschappenlijstje
- 20 grote coquilles
- 1 rode paprika
4 rijpe tomaten, zonder zaadjes (harvest) mespunt komijnpoeder - handvol korianderblad, grof gehakt
- handvol peterselieblad, grof gehakt
- handvol muntblad, grof gehakt
- 1 teen knoflook, geperst
- zout en peper naar smaak
- 1-2 eetlepel Mabrouk olijfolie
- citroensap, voor erbij
Bereiding:
Verwarm de oven tot 220oC. Leg de paprika 10 tot 15 minuten in de oven tot het vel geblakerd is. Leg deze daarna in een afgedekte kom. Wacht tot de paprika is ingezakt, verwijder het vel en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij het vruchtvlees van de tomaten in dezelfde grootte.
Meng de paprika en tomaat met de komijn- poeder, kruiden, knoflook, een beetje zout en Mabrouk olijfolie. Laat de salade circa 30 minuten staan op kamertemperatuur.
Bestrijk de coquilles met Mabrouk olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Verhit de grillpan tot zeer heet en grill
de coquilles in delen, circa 2 à 3 minuten per kant, tot ze goudbruin en iets gekaramelliseerd zijn.
Schep een lepel salade op het midden van een bord, leg er 5 coquilles rond en sprenkel er wat Mabrouk olijfolie over. Geef citroensap erbij.
TIP!
Lekker met Marokkaans brood.